• Web IMM
 • Web Conferinta Mediu
 • Web Ecoatitudine

SCRISOARE DE INTENȚIE

Stimata doamna, Stimate domn

 

Revista REPORTER ECONOMIC, în parteneriat cu FEDERAȚIA ASOCIAȚIILOR DE DEZVOLTARE INTERCOMUNITARĂ, vă invită să participati la conferintele regionale  SOLUȚII PENTRU FINANȚAREA IMM-urilor prin IMM INVEST ROMÂNIA. Fondul de Garantare a Pachetelor Turistice (FGPT) – un instrument sanatos de crestere economica”

Evenimentul  isi propune sa prezinte o serie de platforme de finantare pentru firmele romanesti si modul de accesare a acestora, sursele de finantare ale acestui moment, bani guvernamentali si fonduri europene pentru finantarea companiilor.

Programul de susținere a întreprinderilor mici și mijlocii IMM INVEST ROMÂNIA va fi unul din subiectele importante ale conferintelor, elementul de noutate față de programele anterioare constand in acordarea facilități de garantare în cuantum de 80%  pentru credite de investiții pentru realizarea de proiecte de dezvoltare sau înființare de centre de agrement.

Fondul de Garantare a Pachetelor Turistice (FGPT) este un alt subiect important abordat in cadrul acestor conferinte tinand cont de importanta activitatilor de comercializare a pachetelor de servicii turistice.  FGPT se constituie sub forma unei scheme obligatorii de Garantare, realizandu-se astfel transpunerea unei obligatii care ii revine Romaniei, in calitate de Stat Membru al Uniunii Europene, in sensul implementării şi organizării unui sistem national de Garantare a obligaţiilor de rambursare a tuturor plăţilor efectuate în legătură cu pachetele turistice achiziţionate de consumatori în situaţia în care împotriva agenţiei organizatoare s-a deschis procedura de insolvenţă.

Totodata, in cadrul acestui eveniment vor fi propuse o serie de masuri care sa determine evolutia start-up-urilor si consolidarea spiritului antreprenorial al romanilor. Dintre cei asteptati sa participe la conferinta se numara antreprenori din industrii cu valoare adaugata ridicata, reprezentanti ai companiilor  mici si mijlocii, bancheri, asiguratori, fonduri de investitii, reprezentanti camere de comert bilaterale, asociatii patronale si profesionale, avocati, consultanti fiscali, consultanti in fonduri europene, autoritati publice locale si centrale, reprezentanti ai mass-media,  reprezentanti ai IMM-urilor care au reusit aplicand Programul Start Up Nation.

Evenimentul se va desfasura indata de 26.04.2018 incepand cu ora 09.00, la Hotel Phoenicia, Bulevardul Alexandru Serbanescu, Nr. 87, Sector 1, Bucuresti.

 

Principalele TEME DE DISCUTIE se vor axa pe urmatoarele subiecte:

 • Programe guvernamentale de sprijinire a IMM-urilor (ajutoare de minimis, fonduri europene, )
 • Accesarea programului IMM INVEST ROMÂNIA
 • Instrumente de garantare si contragarantare pentru finantarea firmelor;
 • Caracteristicile produselor de creditare, garantare şi contragarantare
 • Rolul bancilor in dezvoltarea mediului de afaceri; produse si solutii inovative;
 • Fondul de Garantare a Pachetelor Turistice (FGPT) – un instrument sanatos de crestere economica
 • Modele de succes in antreprenoriat(reprezentanti ai IMM-urilor care au reusit aplicand Programul Start Up Nation)
 • Piata de consultanta juridica si fiscala dedicata dezvoltarii companiilor de orice fel
 • Consultanta pentru accesarea fondurilor europene

 

Locatiile evenimentelor au fost alese astfel incat sa devina centre zonale, iar la aceste conferinte sunt asteptati cei din judetul respectiv dar si cei din judetele limitrofe locatiei:

26 Aprilie 2018 – Bucuresti – Lansarea campaniei de conferinte
24 Mai 2018 – Iasi,
21 Iunie  2018 – Craiova,
27 Septembrie 2018 – Cluj - Napoca,
25 Octombrie 2018 – Brasov
29 Noiembrie 2018 - Bucuresti – Conferinta de inchidere(concluzii si rezultate)
 

Avand in vedere expertiza participantilor in domeniile abordate in cadrul conferintelor noastre, va invitam sa fiti alaturi de noi la aceste evenimente.

Cu deosebita stima,
Stere Cretu
Redactor sef
Revista Reporter Economic
M:0720882855
Email: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.